En respektfuld og asymmetrisk ung-voksen relation
Vi tager de unge alvorligt ud fra det, som vi kalder en respektfuld ogasymmetrisk ung-voksen-relation.
Det betyder, at vi som voksne har et ansvar for relationen, dialogen og hverdagen, og vi inddrager den unge ved at tydeliggøre, hvilke aktiviteter der er obligatoriske, og hvilke der kan vælges til. Ligeledes gør vi klart, hvilke forhold de unge har indflydelse på, og vi formidler tydeligt, respektfuldt og løbende i god tid til den unge, når vi i medarbejdergruppen har truffet beslutninger om aktiviteter eller andre initiativer.
Hvad er mentalisering?
Mentalisering er et komplekst begreb, der benyttes i arbejdet med skadede og omsorgssvigtede børn og unge. Mentalisering er en særlig arbejdsform og tilgang til forandring, hvor der er fokus på tanker, følelser, motivation og hensigter samt på, hvordan adfærden påvirkedes af disse.
Der er tale om en relations orienteret tilgang til forandring, som blandt andet er baseret på den voksnes evne til kontinuerligt at bevare et nysgerrigt og analytisk fokus på både egne og barnets tanker og følelser.
Denne mentaliserings evne er en kompleks relationelevne, hvor der blandt andet indgår forskellige psykologiske processer. Dermed er der tale om en proces, hvor man anvender sin fornemmelse både for sig selv og for den anden, men også de indre processer, som ligger bag interaktionen. Denne evne til mentalisering udvikles i samspil med de primære omsorgspersoner.
Du kan ringe på telefon 46 46 16 20 for at få mere information om vores mål og opgave samt om mentalisering. Du er også velkommen til at skrive på e-mail dueslaget-hvalsoe@mail.tele.dk.